Xerox Versant 180 Digital Press

Xerox Versant 180 Digital Press

Xerox u svom portfoliju ima širok dijapazon različitih nivoa profesionalne opreme, čime pokriva različite segmente tržišta i zadovoljava specifične potrebe klijenata.

Na našem tržištu izdvojila se potreba i želja korisnika da sa mašinom za digitalnu štampu u nižim segmentima i klasama grafičke opreme, uz manju investiciju dobiju mnogo više. Kao optimalno i veoma povoljno rešenje za štamparije koje ulaze u posao digitalne štampe prikazana je upravo najnovija Xerox Versant 80 Digital Press.

Xerox je sa mašinom Versant 80 Digital Press, osmislio novu platformu profesionalne grafičke mašine, pozicionirane u cenovni rang početne profesionalne produkcije i tako pristupačnom za naše tržište ali sa najsavremenijim i najmoćnijim tehnološkim rešenjima koji je čine robustnom štamparskom opremom vrhunskog kvaliteta.

Xerox Versant 180 ima najnoviji Compact Belt Fuser Module, sistem za fiksiranje otiska koji obezbeđuje efikasniji i brz prenos energije i koegzistentno fiksira otisak brzinom štampe od 80 kolornih otisaka u minuti. Revolucionalna ehnologija Fuser Belt Modula ostvarije optimalnu temperaturu i pritisak po celoj površini medija, održavajući visok kvalitet štampe u velikim serijama i na gramaturama 300 do 350 g/m2. Na ovaj način maksimalan kvalitet štempe i uniformanost se omogućava i na različitm vrstama papira i tipovima medija za štampu, premazni i nepremazni papiri, kunzdruci, dizajnerski i slabo teksturirani papiri, PVC nalepnice, presikače za tekstil, magnetne medije i još mnogih drugih. Versant 180 nudi najviši mogući kvalitet, bez ograničenja u vrstama medija i papira na kojima može da radi.

Više kvaliteta nego i jedna postojeća tehnologija i mašina u toj klasi. Xerox Versant 80 isto kao i Versant 2100 mašina ima mogućnost štampe u Ultra HD rezoluciji i daje neverovatno precizne i fine detalje, glatke prelaze i gradijente, pun i bogat ton naročito u grafički zahtevnim aplikacijama, flekama, linijskim crtežima i tekstu. Sama laserska tehnologija glave je najsavremenija, kao i na Xerox Versant 2100 mašini daje pravu fizičku rezoluciju od 2400 x 2400 dpi, a RIP Color serveri EFI Fiery EX-i 180 EX180 daju mogućnost novog renderovanja do 1200 x 1200 dpi x 10 bit , što predstavlja i do 400% više piksela od bilo koje druge mašine u ovoj klasi i najviši mogući kvalitet u dosadašnjoj tehnologiji digitalne štampe.

Xerox Versant 80 ima poboljšan sistem transporta medija za štampu i sistem za kontrolu pasovanja štampe, sve ulazne kasete su maksimalnog formata od 330 x 488 mm, a najnovija tehnologija Xerox® EA Eco Dry Ink toneraultrafinog tonera daje mat otisak u kvalitetu ofset štampe. Štampa impresisivnom brzinom do 80 kolornih otisaka u minuti, a podržava i automatsku duplex (4/4) štampu na 300 i na 350 gramskim papirima i maksimalnom formatu, i sa Xerox Smart Decurler Module,postavljenim nakon Belt Fuser-a, eleminiše efekte krivljenja papira pod uticajem temperatue u procesu fiksiranja otiska.Uređaj uzima u obzir gustinu papira, količinu tonera i način štampe, te na osnovu tih parametara ispravlja papir i omogućava izradu ujednačenih i nedeformisanih otisaka. Ovako odštampani tabaci značajno olakšavaju poslove dorade.

Xerox Versant 180 poseduje inovativni i ekskluzivni Xerox alat na tržištu, Simple Image Quality Adjustment (SIQA), zadužen da kontroliše kvalitet i preciznost štampe. Većina grafičkih poslova na tržištu zahteva odlično pasovanje i registraciju, a Xerox® Versant 180 Digital Press pruža zadivljujuću kontrolu nad obe karakteristike sa Simple Image Quality Adjustment alatom. SIQA pruža automatizovanu kontrolu registracije, osiguravajući najviši zahtevani standard. Pored kontrole registracije, SIQA’s SMILE korekcioni proces pruža mogućnost podešavanje uniformisanosti pokrivenosti tabaka i nanosa boje u zavisnosto od vrste papira, dajući uvek precizne boje od ivice do ivice tabaka, od strane do strane.

Xerox je sa ovom najnovijom kolornom grafičkom mašinom, potpuno novog dizajna i platforme želeo da svojim klijentima u segmentu početne opreme za digitalnu štampu ponudi njviši kvalitet, produktivnost, komfor i preciznost izrade grafičkih aplikacija koji je do sada bio rezervisan za one koji imaju opremu u najvišem produkcionom segmentu. Versant 180 Digital Press sa svojom Ultra HD rezolucijom, impresivnom brzinom i sa rešenjima za najbolje moguće pasovanje obostrane štampe na tabaku i od tabaka do tabaka kao i koegzistentnost otiska na tiražu nudi apsilutno sve što je jednoj grafičkoj kući potrebno da radi profesionalno digitalnu štampu i da se izvoji od drugih-jednostavno najbolje.

2018-11-13T06:47:16+00:00