Budi brilijantan, štampaj na Xerox Iridesse Production Press

Budi brilijantan, štampaj na Xerox Iridesse Production Press

Piše: Ivica Marković, ing. grafičke tehnologije

Ja vam neću reći da imam ono što Vama treba, reći ću Vam da imam ono što niko nema, a na vama je da vidite da li želite i možete da budete jednostavno Brilijantni i da to bude Vaš potpis.

Ako ste danas privrednik u Srbiji ili regionu, na ovom našem brdovitom Balkanu, i još se pri tom bavite grafičkim i štamparskim poslom, siguran sam da se svakoga dana sa puno energije borite na tržistu da svoj rad, trud, znanje i kreativnost pretvotite u neki kvalitetan i jedinstven grafički proizvod.

Kakav to proizvod treba da bude? Šta je je to što možete da napravite, da odštampate a da budete bolji, originalniji, kvalitetniji od hiljade i hiljade drugih štampara koji to isto žele i rade. Jedno je sigurno da taj proizvod mora da bude stvarno brilijantan.

Informatička i tehnološka era u kojoj živimo i radimo, daje nam mogućnost da pored svog znanja i iskustva, kreativnosti koje imamo, imamo dostupnu i tehnologiju, oruđe i mašine kojima bi mogli da napravimo taj pravi, najbolji, baš onaj koji smo čekali „brilijantni“ grafički proizvod. Ali upravo to onda štampara u Srbiji i regionu, dovodi u jedan nezavidan položaj kada treba da odluči koja je to tehnologija i koja je prava mašina za njih. Puno je različitih mašina i brendova na tržistu i svi oni tvrde da baš oni imaju pravu tehnologiju, koja apsolutno odgovara svim Vašim potrebama. Svaka od tih mašina ima puno mogućnosti, opcija, obimne tehničke specifikacije, konfuzne uslove, prednosti i mane. Mnogo je to posla da bi bilo lako doneti pravu odluku.

Ja vam zato necu reci da imam ono sto vama treba, reci cu Vam da imam ono sto niko nema, a na Vama je da vidite da li želite i možete da budete jednostavno Brilijantni i da to bude Vaš potpis.

Pre samo nekoliko meseci Xerox je Evropskom tržištu predstavio svoju najnoviju, sofisticiranu kolornu tabačnu mašinu za digitalnu štampu, Xerox Iridesse™ Production Press, koja stampa 6 boja u jednom prolazu.

Xerox Iridesse Production Press integriše vodeće sposobnosti i karakteristike mašine za tabačnu digitalnu štampu, a sa Srebrnim, Zlatnim HD EA Metallic Dry Inks tonerima, zatim Clear Dry Inks (providnim) tonerom i sa Belom bojom koja je u najavi za oktobar ove godine, ima višestruko šire mogućnosti korišenja sa kreativnog i aplikativnog aspekta, a grafički proizvod čini jedinstvenim i brilijantnim. Sve ovo pruža ogroman potencijal za eksponencijalan rast novih poslova i novih klijenata. Boje su postavljene tako da postoji mogućnost stampe podloge (Underlays) sa Srebrnom , Zlatnom ili Belom bojom, na koju se može stampati CMYK, a šesta boja koja je prekrivna (Overlays) I može biti Zlatna, Srebrna ili Clear Day ink sto pravi razne posebne specijalne efekte na sam otisku, I vašem stampanom proizvodu dati dodatnu vrednost.

Mogućnost štampe srebrne, zlatne i bele boje na tamnim papirima je sasvim novo iskustvo u laserskoj digitalnoj tehnologiji, a kombinacijom Gold i Silver Metalic Dry tonera sa CMYK-om otvara se i potpuno nova paleta metaliziranih boja. Do sada su zlatni i srebrni detalji ili površine, štampani u ofsetu upotrebom posebnih boja, ili primenom klišea i tehnologije zlatotiska, višestruko uvećavali cenu proizvoda i tako ih činili nedostupnim za male i srednje tiraže. Zlatni i srebrni toneri u digitalnoj štampi na Xerox Iridesse Production Press daju mogućnost štampe luksuznih grafičkih proizvoda u malim serijama i tiražima veoma brzo, jednostavno i povoljno.

Mašina ima poboljšan sistem transporta medija za štampu i sistem za kontrolu pasovanja štampe, sve ulazne kasete su maksimalnog formata od 330 x 488 mm, a najnovija tehnologija Xerox® High Definition Emulsion Aggregate Dry Ink ultrafinog tonera daje mat otisak koji odgovara kvalitetu ofset štampe.
Xerox Iridesse Production Press štampa impresivnom brzinom od 120 kolornih otisaka u minuti na 400 gramskim papirima, pri tome ne smanjujući brzinu štampe. Podržava i automatsku duplex (4/4) štampu na maksimalnom formatu i maksimalnim gramaturama papira.

Jedinstveno za Xerox Iridesse Production Press je da pored CMYK stanica sa osnovnim grafičkim bojama ima petu i šestu stanicu sa srebrnim, zlatnim ili Clear Dry tonerom, koji drastično povećavaju kreativne mogućnosti u štampi grafičkih proizvoda.

Veća automatizacija postiže se i zahvaljujući posebnom uređaju Full Width Array Module sa tehnologijom snopa za kontrolu pune širine otiska, koji sa jedinstvenim ekskluzivnim Xerox alatom na tržištu Automated Color Quality Suite (ACQS) predstavlja odličan alat za automatizaciju kvaliteta boja i pravljenje profila, a takođe služi i kao dodatni set za kontrolu kvaliteta odštampane slike.

Full Width Array Module uključuje Image Quality Controls za automatsku korekcija tonova i automatsko podešavanje uniformisanosti nanosa, kao i Auto Image-to-Media Alignment za fino podešavanje pasovanja otiska u obostranoj štampi. Full Width Array Module daje komforno i veoma precizno podešavanje kvaliteta otiska koji je uvek maksimalan.

Kvalitet je uvek bio, i biće jedan od najvažnijih kriterijuma. Vrhunski kvalitet i sa Specialty Dry Inks tonerima, i samo u CMYK kolornoj štampi je imperativ, i to je mašina koja ima najveću razoluciju na tržistu i nudi najviši mogući kvalitet, bez ograničenja u brzini ili u vrstama medija i papira na kojima može da radi.

Više kvaliteta nego i jedna postojeća tehnologija i mašina, Xerox Iridesse Production Press je prva mašina na tržištu koja daje neverovatne rezolucije štampe u Ultra High Definition (HD) rezoluciji i daje neverovatno precizne i fine detalje, glatke prelaze i gradijente, pun i bogat ton. Sama laserska tehnologija glave je najsavremenija, i daje pravu fizičku rezoluciju od 2400 x 2400 dpi, a RIP Xerox® EX-P 6 Print Server daje mogućnost novog renderovanja do 1200 x 1200 dpi x 10 bit, što predstavlja i do četiri puta više piksela od bilo koje druge mašine u ovoj klasi i najviši mogući kvalitet u dosadašnjoj tehnologiji digitalne štampe.

Poboljšani Fuser Belt Module, silikonsko-teflonski valjak belt sistem za fiksiranje otiska obezbeđuje efikasniji i brz prenos energije i koegzistentno fiksira otisak, ne smanjujući brzinu štampe od 55 gsm pa do 400 gramskih papira, održavajući kvalitet i u velikim serijama.

Svakim svojim delom, najsavremenijom tehnologijom koja pomera granice kvaliteta i mogućnosti, sa svojih 6 boja u jednom prolazu, sa Specijalnim Silver i Gold Metallic Dry Inks tonerima, Clear Dry Inks tonerom koji simulira separativno lakiranje, dolazecom Belom bojom I produženim formatom, Xerox Iridesse Production Press vam daje tu ključnu prednost, tu dodatnu vrednost.

Na taj način, otvara potpuno nova vrata tržišta, potpuno novu dimenziju proizvoda, I dovodi nove klijente. Biti drugačiji, biti kvalitetniji,biti poseban to je ono što Vas čini prvim medju jednakima. Budi Brilijantan, štampaj na Xerox iridesse Production Press.

Posetioci sajma grafičke i papirne industrije “Grafima 2018” u Beogradu, na našem štandu su imali priliku da među prvima na Balkanu i celoj jugoistočnoj Evropi vide i upoznaju se sa ovom najnovijom mašinom za produkcionu grafičku produkciju.

2018-11-06T08:27:59+00:00