Novosti - Xerox Versant 2100

16.09.2015

DO NAJSITNIJEG DETALJA U HD REZOLUCIJI!

Kaže se da sve bebe liče jedna na drugu, ali najnovija „beba“ FujiXerox-a Versant 2100 Digital Press je unikatna po svemu. Od kako je 1990. godine napravljena prva mašina za digitalnu štampu, pa sve do sada, Versant 2100 je prva i jedina koja ima 10 bitnu „Ultra HD rezoluciju“ i postavlja novi standard u profesionalnoj digitalnoj štampi srednje produkcije.

Počev od već legendarne Xerox DocuColor 12 mašine, koja je bila široko rasprostranjena na našem tršištu, pa preko Docu Color 3535, Docu Color 2045, DocuColor 5252 i DC6060, Xerox se uvek trudio da svojom tehnologijom korisnicima mašina ponudi više, kako bi kvalitetnije i lakše uradili svoj posao.
Krajem 2006. godine pojavila se Xerox Color 240/250 sa savremenijom tehnologojom lasera, tonera i načina fiksiranja tonera, a zatim Xerox DC252 i DC260 sa rezolucijom od 2400 x 2400 dpi, što je podiglo kvalitet štampe na viši nivo. Taj kvalitet prate i, u to vreme mašine srednje i više produkcije, Xerox DocuColor 5000 i serija DocuColor 8000/8002, ali i dodatno daju neverovatnu brzinu rada i dinamičnost aplikacija.
Ozbiljan  pomak u produktivnosti i kvalitetu je donela nova platforma Xerox-a  implementirana na mašini Xerox Color1000 Digital Press, namenjenoj za visoku produkciju. To je klasa mašina koja se već pokazala i dokazala na svetskom i našem tržištu, a o njoj je bilo reči u prethodnim brojevima.
Danas Xerox u svom portfoliu ima širok dijapazon različitih nivoa profesionalne opreme, čime pokriva različite segmente tržišta i zadovoljava specifične potrebe klijenata.
Svuda u svetu, pa i kod nas, izdvojila se potreba tržišta i želja korisnika mašina za digitalnu štampu da u nižim segmentima i klasama grafičke opreme uz manju investiciju dobiju mnogo više. Fuji-Xerox upravo nudi takvo rešenje u vidu Xerox Versant 2100 Digital Press.

Pripremio

Ivica Marković
inženjer grafičke tehnologije

Ostale novosti

Partner of the year 2016! Partner of the year 2016!

27.01.2017

Na ovogodišnjem Xerox EMEA sastanku održanom sredinom januara u Dubaiju, Xpro-u je uručena nagrada za najboljeg partnera u 2016-oj godini u CDG regije.

Sve će biti digitalno, pa ni štampa nije izuzetak Sve će biti digitalno, pa ni štampa nije izuzetak

01.02.2016

Šta Vam treba? Sigrurno najbolju perspektivu i najviše posla nudi digitalna štampa. To više nije budućnost, već sadašnjost u usluguma štampe i proizvodnje štampanih proizvoda širokog spektra, od jednostavnih vizit karti, flajera, kataloga, plakata i knjiga, do vrlo kompleksnih i zahtevnih grafičkih proizvoda. Brzi poslovi, mali tiraži, fleksibilnost, kvalitet, efikasnost, konkurentna cena - to je ono što se od Vas traži kada se bavite grafičkom proizvodnjom. Sve ovo najlakše možete postići pravom mašinom za digitalnu štampu. Međutim, najlakše je nabaviti mašinu, jer to više nije ni tako skupo ni nepoznato, ali da biste bili uspešni potrebno je postaviti zdrave i čvrste temelje poslovanja i obezbediti dugoročnu sigurnost.

Kvalitet, pouzdanost, ekonomičnost i prava podrška, je nešto što je svima danas potrebno u grafičkoj industriji, kako u opremi i materijalima koji se koriste za obavljanje delatnosti, tako i u partnerima koji će Vas podržati u tome na pravi način - tehničkom podrškom, savetima, znanjem, iskustvom, kako bi ta mašina mogla da postane stabilan i profitabilan biznis, a to je ujedno i napovoljnije. Zato sada nije više najbitnija brzina, pa ni rezolucija, čak više ni tehničke osobine mašine, već kako i sa kojim partnerom ovaj posao postaviti na zdrave noge i obezebediti sigurnost.

Xerox je, vodeći se kvalitetom i prateći trend ka smanjenu troškova u eksploataciji, ponudio širok portfilio najnovije generaciju povoljnih, ekonomičnih, a opet profesionalnih kolornih mašina za digitalnu štampu. Počev od Xerox Color 60 Digital Press, Xerox Versant 80 Digital Press, Versant 2100, Xerox Colour 1000i, Igen 150 Digital Press, Xerox ima najbolje rešenje za sveki segment tržišta. Ono što Xerox može da pruži svojim klijentima u grafičkoj industriji svrstava ih u najbolje mašine na tržištu koje mogu da budu ponos svakog ozbiljnog štampara i odgovor svim zahtevima profesionalne grafičke proizvodnje. Pouzdanost i ekonomičnost u eksploataciji Xerox mašina, obezbedjuje njihova optimalna konstrukcija i najsavremenije tehnološke inovacije implementirane u ovu tehnologiju, te nije slučajno da najuspešniji u poslu imaju upravo Xerox opremu za digitalnu štampu. Pre svega ima veoma konkurentnu, zagarantovnanu i povoljnu cenu otiska maksimalnog formata kroz Xerox FSMA ugovorno održavanje, a i nivo investicije je vrlo pristupačan i daje mogućnost brzog i sigurnog povraćaja u realnom vremenu i okruženju.

Iskustvo, znanje, pravu podršku i dugoročnog  patnera u razvoju digitalne štampe i Vaše sigurno poslovanje, imate u firmama  Xpro d.o.o i Alfa Digital d.o.o Beograd, koje su ovlašćeni i sertifikovani distributer Xerox-a za Srbiju i Crnu Goru, koje mogu da Vam ponudie kompletan Xerox-ov asortiman i konsultacije u odabiru i inplementaciji Xerox sistema za digitalnu štampu, kao i kompletnu servisnu podršku i održavanje. Prilagođavanje sistema za digitalnu štampu Vašim zahtevima i aplikacijama, kao i kontinualno održavanje maksimalnog kvaliteta, učiniće Vaš grafički posao sigurnim, naprednim i profitabilnim.

Xerox Versant 80 Digital Press Xerox Versant 80 Digital Press

14.01.2016

Xerox u svom portfoliju ima širok dijapazon različitih nivoa profesionalne opreme, čime pokriva različite segmente tržišta i zadovoljava specifične potrebe klijenata.

Na našem tržištu izdvojila se potreba i želja korisnika da sa mašinom za digitalnu štampu u nižim segmentima i klasama grafičke opreme, uz manju investiciju dobiju mnogo više. Kao optimalno i veoma povoljno rešenje za štamparije koje ulaze u posao digitalne štampe prikazana je upravo najnovija Xerox Versant 80 Digital Press.

Xerox je sa mašinom Versant 80 Digital Press, osmislio novu platformu profesionalne grafičke mašine, pozicionirane u cenovni rang početne profesionalne produkcije i tako  pristupačnom za naše tržište ali sa najsavremenijim i najmoćnijim tehnološkim rešenjima koji je čine robustnom štamparskom opremom vrhunskog kvaliteta.

Xerox Versant 80 ima najnoviji Compact Belt Fuser Module, sistem za fiksiranje otiska koji obezbeđuje efikasniji i brz prenos energije i koegzistentno fiksira otisak brzinom štampe od 80 kolornih otisaka u minuti. Revolucionalna ehnologija Fuser Belt Modula ostvarije optimalnu temperaturu i pritisak po celoj površini medija, održavajući visok kvalitet štampe u velikim serijama i na gramaturama 300 do 350 g/m2. Na ovaj način maksimalan kvalitet štempe i uniformanost se omogućava i na različitm vrstama papira i tipovima medija za štampu, premazni i nepremazni papiri, kunzdruci, dizajnerski i slabo teksturirani papiri, PVC nalepnice, presikače za tekstil, magnetne medije i još mnogih drugih. Versant 80 nudi najviši mogući kvalitet, bez ograničenja u vrstama medija i papira na kojima može da radi.

 

Više kvaliteta nego i jedna postojeća tehnologija i mašina u toj klasi. Xerox Versant 80 isto kao i Versant 2100 mašina ima mogućnost štampe u Ultra HD rezoluciji i daje neverovatno precizne i fine detalje, glatke prelaze i gradijente, pun i bogat ton naročito u grafički zahtevnim aplikacijama, flekama, linijskim crtežima i tekstu. Sama laserska tehnologija glave je najsavremenija, kao i na Xerox Versant 2100 mašini daje pravu fizičku rezoluciju od 2400 x 2400 dpi, a RIP Color serveri EFI Fiery EX-i 80 EX80 daju mogućnost novog renderovanja do 1200 x 1200 dpi x 10 bit , što predstavlja i do 400% više piksela od bilo koje druge mašine u ovoj klasi i najviši mogući kvalitet u dosadašnjoj tehnologiji digitalne štampe.

 

Xerox Versant 80 ima poboljšan sistem transporta medija za štampu i sistem za kontrolu pasovanja štampe, sve ulazne kasete su maksimalnog formata od 330 x 488 mm, a najnovija tehnologija Xerox® EA Eco Dry Ink toneraultrafinog tonera daje mat otisak u kvalitetu ofset štampe. Štampa impresisivnom brzinom do 80 kolornih otisaka u minuti, a podržava i automatsku duplex (4/4) štampu na 300 i na 350 gramskim papirima i maksimalnom formatu, i sa Xerox Smart Decurler Module,postavljenim nakon Belt Fuser-a,  eleminiše efekte krivljenja papira pod uticajem temperatue u procesu fiksiranja otiska.Uređaj uzima u obzir gustinu papira, količinu tonera i način štampe, te na osnovu tih parametara ispravlja papir i omogućava izradu ujednačenih i nedeformisanih otisaka. Ovako odštampani tabaci značajno olakšavaju poslove dorade.

 Xerox Versant 80 poseduje  inovativni i ekskluzivni Xerox alat na tržištu, Simple Image Quality Adjustment (SIQA),  zadužen da kontroliše kvalitet i preciznost štampe. Većina grafičkih poslova na tržištu zahteva odlično pasovanje i registraciju, a Xerox® Versant 80 Digital Press pruža zadivljujuću kontrolu nad obe karakteristike sa Simple Image Quality Adjustment alatom. SIQA pruža automatizovanu kontrolu registracije, osiguravajući najviši zahtevani standard. Pored kontrole registracije, SIQA’s SMILE korekcioni proces pruža mogućnost podešavanje uniformisanosti pokrivenosti tabaka i nanosa boje u zavisnosto od vrste papira, dajući uvek precizne boje od ivice do ivice tabaka, od strane do strane.

 

Xerox je sa ovom najnovijom kolornom grafičkom mašinom, potpuno novog dizajna i platforme želeo da svojim klijentima u segmentu početne opreme za digitalnu štampu ponudi njviši kvalitet, produktivnost, komfor i preciznost izrade grafičkih aplikacija koji je do sada bio rezervisan za one koji imaju opremu u najvišem produkcionom segmentu. Versant 80 Digital Press  sa svojom Ultra HD rezolucijom, impresivnom brzinom i sa rešenjima za najbolje moguće pasovanje  obostrane štampe na tabaku i od tabaka do tabaka kao i koegzistentnost otiska na tiražu nudi apsilutno sve što je jednoj grafičkoj kući potrebno da radi profesionalno digitalnu štampu i da se izvoji od drugih-jednostavno najbolje.

Maksimalne performanse odmah u startu! Maksimalne performanse odmah u startu!

03.12.2015

Potreba za kolornom štampom malih tiraža je izražena na svakom segmentu društva i poslovanja, ali i pritisak kupaca štampanog materijala na cenu prozvoda i usluge, rokove koji su sve kraći i kraći a naravno sa velikim očekivanjima po pitanju kvaliteta. Štamparije i agencije za grafičke poslove danas u Srbiji kao najčešći zahtev za štampu, za skoro svaki grafički proizvod, imaju tiraže od 50, 100 do 300 komada nečega, vizit karti, kataloga, cenovnika, plakata, flajera, knjiga, jelovnika i svih ostalih proizvoda. Zbog ovakvih trendova tržišta, štampari se vrlo često nalaze u problematici kako da na najbolji mogući način odgovre na zahteve svojih klijenata, obezbede kvalitet, brzi protok poslova, ali i da svoj rad, uslugu i na kraju krajeva proizvod naplate a svoje poslovanje učine solventnim i profitabilnim.

Xerox je krajem 2014. godine na tržište Srbije i Crne Gore plasirao najnoviju produkcionu kolornu mašinu za digitalnu štampu Xerox Color C60 Digital Press. Ova grafička mašina sa svim svojim tehničkim i tehnološkim rešenjima, ali i sa veoma kvalitetnim a jeftinim otiskom, predstavlja odlično rešenje za komercijalnu štampu malih tiraža. Poseban benefit za sve štamparije je što ova najsavremenija tehnologija sada cenovno pristupačnija i što može da predstavlja novi zamajac za poslovanje. Već dokazana i najsavremenija Xerox laserska glava VCSEL Vertical-CavitySurface-Emitting Laser generiše pravu rezoluciju od 2400 x 2400 dpi i pravilne i prilagodljive rasteraske tačke, a nova tehnologija Ultra low-melt EA tonera izuzetno fine granulacije i uniformnih čestica, daje mat otisak sa visokokvalitetnim polutonovima, glatke prelaze i senke bogate detaljima, a samim tim i  kvalitet štampe koji može da parira i vrhunskom otisku napravljenom u offset tehnologiji. Kolorni server (Raster Image Processor) EFI Fiery je idealno uparen sa Xerox C60 i omogućava odličnu kontrolu Color Managementa, rada mašine i upravljanja procesom štampe.Funkcije visokokvalitetnoh kopiranja štampanog materijala i skeniranja sa brzinom od 200 originala u minuti, dovedene su na vrhunski nivo zahvaljujući novoj Single Pass Color Scaning funkciji i Xerox®Exclusive Hybrid Shading Correction Technology sa Contact Image Sensor (CIS).

Xerox Color 60 Digital Press u sebi ima najnovije i najsavremenije Xerox alate za poboljšanje kvaliteta kao i In-Line kontolu otiska kako na nivou pozicioniranja otiska i pasovanje štampe u duplex-u, tako i za nanos boje i uniformnost štampe.

 

 

U ovaj sistem integrisan je i jedinstveni, ekskluzivni Xerox alat na tržištu, Simple Image Quality Adjustment (SIQA), zadužen da kontroliše kvalitet i preciznost štampe.

Većina grafičkih poslova na tržištu zahteva odlično pasovanje i registraciju, a Xerox® Color C60 Digital Press pruža zadivljujuću kontrolu nad obe karakteristike sa Simple Image Quality Adjustment alatom. SIQA pruža automatizovanu kontrolu registracije, osiguravajući najviši zahtevani standard. Pored kontrole registracije, SIQA’s SMILE korekcioni proces pruža mogućnost podešavanja uniformisanosti pokrivenosti tabaka, dajući uvek precizne boje od ivice do ivice tabaka, od strane do strane.

Xerox Color C60 je prva u nizu profesionalnih grafičkih sistema za digitalnu štampu, ima brzinu štampe od 60 kolornih otisaka u minuti i omogućava štampanje na premaznim i nepremaznim papirima maksimalnog formata 330 × 488mm i rasponom težina medija od 64 g/m2 do 300 g/m2. Automatska obostrana štampa na maksimalnom formatu (4/4) i raznovrstnost medija koji se mogu koristiti, daje mogućnost da se svaki grafički prozvod može napraviti, od jednostavnih, vizit karti, flajera, kataloga, plakata, knjiga, do vrlo kompleksnih i zahtevnih grafičkih proizvoda.

Pravu upotrebnu vrednost ove mašine, obezbedjuje njena optimalna konstrukcija i najsavremenije tehnološke inovacije implementirane u ovu, naizgled malu ali mašinu velikih mogućnosti i to po pristupačnoj ceni. Ono što Xerox Color 60 može da pruži i najzahtevnijim klijentima u grafičkoj industriji je svrstava u vodeću mašinu ove klase na tržištu koja može da bude ponos svakog ozbiljnog štampara

Obaveštenje o novoj lokaciji magacina Obaveštenje o novoj lokaciji magacina

18.11.2014

Poštovani partneri,
Obaveštavamo Vas da će se od sutra 19. novembra 2014. godine magacin Xpro-a nalaziti na novoj adresi, u ulici Pirandelova 6a.

Novi broj telefona:
011/347-33-03

 

Srdačan pozdrav,

Xpro d.o.o.

CCFS i Xpro CCFS i Xpro

27.10.2014

U četvrtak, 23. oktobra 2014. god. u hotelu Falkensteiner, održan je mesečni sastanak Francusko-srpske privredne komore u organizaciji Xpro-a i Alfa Digital-a, njenih članica i jednog od njenih prvih pokrovitelja.

Pored standardnog početka, uvodne reči predsednika komore g-dina Patrick Collin-a i dobrodošlice, okupljenima se ispred Alfa Digital-a i Xpro-a obratio i g-din Claude Istria, koji je ovom prilikom kratkom prezentacijom članovima predstavio aktivnosti ova dva preduzeća i njihovom učešću na tržištima na kojima posluju. Nastavak večeri je bio upriličen koktelom.

U nastavku Vam prenosimo delić atmosfere sa te večeri.

Xerox Color 1000 Xerox Color 1000

30.07.2014

REVOLUCIJA U DIGITALNOJ ŠTAMPI, XEROX COLOR 1000 DIGITAL PRESS, KRISTALNO JASNO!

Jedinstvena po svemu, najnovija  produkciona mašina za digitalnu štampu Xerox Color 1000 digital press, štamparijama u Srbiji donosi sasvim novo iskustvo kvaliteta i velikih aplikativnih mogućnosti. Xerox Color 1000 sa svojom petom „bojom“ - Clear Dry toner, otisak čini kristalno jasnim i efektnijim. Na tržištu Srbije, krajem 90-tih godina, kolorna digitalna štampa  je polako, stidljivim koracima, počela da ulazi u grafičku delatnost, uglavnom sa malim mašinama, ali, u to vreme, ogromnih mogućnosti. Početkom ovog veka, koji se sa razlogom naziva digitalnom erom, imamo ekspanziju digitalnih tehnologija, te ni štampa u Srbiji nije izuzetak. U godinama iza nas, Xerox je svojim inovacijama, poboljšanjem tehnologija i smanjenjem cene eksploatacije, pratio potrebe svojih klijenata i  na taj način omogućio da svi vlasnici Xerox mašina za digitalnu štampu imaju najviši mogući kvalitet i budu najkonkurentniji na tržištu.

Štamparstvo u Srbiji je delatnost koja okuplja kreativne i stručne ljude sa ogromnim znanjem i iskustvom, koji su svih ovih godina pratili trendove i unapređivali svoju uslugu i kvalitet. Sasvim sigurno, oni su doprineli da grafička delatnost u Srbiji bude među najboljima u regionu. Tako je i najbolja mašina za digitalnu štampu Xerox Color 1000 Press, prvi put na Balkanu našla svoje mesto upravo na tržištu Srbije.

Najnovija Xerox mašina za kolornu digitalnu štampu Color 1000 Digital Press je namenjena za srednju i visoku  produkciju, koja u sebi ima najnoviju revolucionarnu tehnologiju, a svojim petim „prolazom“  i Clear Dry  tonerom daje sasvim novo iskustvo vrhunskog kvaliteta i mogućnosti štampe.
Xerox Color 1000 Digital Press predstavlja  novi profesionalni nivo digitalne  grafičke opreme koji će zadovoljiti i najzahtevnije korisnike naviknute na ofset kvalitet štampe. Rezultat je značajne modernizacije elemenata i mehanizama, te je tako nastao je potpuno nov uređaj jedinstvenih karakteristika. Mašina ima poboljšan sistem transporta medija za štampu i sistem za kontrolu pasovanja štampe, sve ulazne kasete su maksimalnog formata od 330 x 488 mm, a najnovija tehnologija Xerox® EA low melt Dry Ink ultrafinog tonera daje mat otisak  koji odgovara kvalitetu ofset štampe.

Xerox Color 1000 štampa impresivnom brzinom od 100 kolornih otisaka u minuti na 350 gramskim papirima, pri tome ne smanjujući brzinu štampe, a podržava i  automatsku duplex (4/4) štampu na  maksimalnom formatu  i maksimalnim gramaturama papira. Mašina se isporučuje sa nekoliko opcija najnovijih EFI, Creo i Xerox Color Servera.

Jedinstveno za Xerox Color 1000 Digital Press je da pored CMYK stanica sa osnovnim grafičkim bojama ima i petu stanicu sa Clear Dry tonerom, koji drastično povećava kreativne mogućnosti u štampi grafičkih proizvoda i sumulira separativno lakiranje tabaka. Clear Dry ink je transparentan toner, koji se veoma lako aplikuje na grafički proizvod tako što postoji samo još jedan layer u fajlu pripreme. Na ovaj način se praktično odmah i u jednom prolazu tabaka kroz mašinu postiže krajnji rezultat. Upravo prisustvo ove mogućnosti na Xerox Color 1000 mašini svakom grafičkom proizvodu daje potpuno novu dimenziju i veću vrednost.

Clear Dry ink poboljšava kvalitet povećavajući zasićenost otiska, čineći kolore bogatijim i realnijim. Sem toga, on ujednačava polutonove i daje jasniji doživljaj detalja i efekat trodimenzionalnosti. Separativnim prelazom Clear Dry tonera, isiče se i fokusira pažnja upravo na onaj deo gde Vi to želite. Xerox Color 1000 sa Clear Dry tonerom višestuko proširuje mogućnosti korićenja sa kreativnog i aplikativnog apekta, a grafički proizvod čini jedinstvenim i unikatnim. Postojanje ove jedinstvene mogućnosti štampe sa Clear Dry tonerom i velikim mogućnostima štampanja, daje ogroman potencijal za eksponencijalan rast novih poslova i pridobijanje novih klijenata. Poboljšani Fuser Belt Module, silikonsko-teflonski valjak belt sistem za fiksiranje otiska obezbeđuje efikasniji i brz prenos energije i koegzistentno fiksira otisak ne smanjijići brzinu štampe od 55 gsm pa do 350 gramskih papira, održavajući kvalitet i u velikim serijama. U konstrukciji mašine Xerox Color 1000, dodat je poseban uređaj  Full Width Array Module sa tehnologijom snopa za kontrolu pune širine otiska, koji je postavljen nakon Fusera i sa jedinstvenim ekskluzivnim Xerox alatom na tržištu Automated Color Quality Suite (ACQS), predstavlja odličane alate za automatizaciju kvaliteta boja, a takođe i dodatni set za kontrolu kvaliteta odštampane slike za Color 800/1000 Presu.

Full Width Array Module uključuje Image Quality Controls za automatsku korekcija tonova i automatsko podešavanje uniformisanosti nanosa, kao i Auto Image-to-Media Alignment za fino podešavanje pozicioniranja otiska u obostranoj štampi. Full Width Array Module daje komforno i veoma precizno podešavanje kvaliteta otiska koji je uvek na maksimalnim vrednostima.

Xerox Color 1000 Digital Press, mašina koja je grafičkim  proizvodima u Srbiji  dala jednu novu kreativnu dimenziju, vrhunskog kvaliteta i maksimalnog efekta. Trenutno je najbolja tehnologija digitalne grafičke opreme i predstavlja pouzdan put u budućnost štamparskog posla. Grafičkim centrima koji je već neko vreme koriste u Srbiji dala je veći kredibilitet i više aplikacija i mogućnosti, a na taj način i veoma ozbiljan porast svog biznisa.


Pripremio
Ivica Marković
Inženjer grafičke tehnologije

Xerox Color 560/570 Xerox Color 560/570

23.04.2014

Kvalitet, pouzdanost, ekonomičnost i prava podrška, je nešto što je svima danas potrebno u grafičkoj industriji, kako u opremi i materijalima koji se koriste za obavljanje delatnosti ali i u partnerima koji će Vas podržati na pravi način. Digitalna štampa je promenila grafičku industriju i nastavlja da je menja u pozitivnom pravcu. Činjenica je da to više nije budućnost, već sadašnjist u usluguma štampe i proizvodnje štampanih proizvoda širokog spektra, marketinga i presonalizovane komunikacije.

Pored svih prisutnih trendova tržišta grafičkih proizvoda (mali tiraži, brzina kojom treba odgovoriti na zahtev za štampom, konkurentnost u ceni usluge, porast kolorne i personalizovane štampe...) kvalitet ostaje presudan faktor. Xerox je, vodeći se kvalitetom i prateći trend ka smanjenu troškova u eksploataciji, ponudio novu generaciju ekonomičnih a opet profesionalnih grafičkih mašina za digitalnu štampu: Xerox Color 560/570 Digital Press. Najnovija glava sa 32 laserska snopa koji ima Xerox Color 560/570 generiše pravu rezoluciju štampe od 2400 x 2400 dpi i pravilne i prilagodljive rasterske tačke, a nova tehnologija low-melt EA tonera izuzetno fine granulacije i uniformnih čestica, daje mat otisak sa visokokvalitetnim polutonovima, glatke prelaze i senke bogate detaljima, a samim tim i  kvalitet štampe koji može da parira i vrhunskom otisku napravljenom u offset tehnologiji. Kolorni server (Raster Image Processor) EFI Fiery je idealno uparen sa Engine Xerox C560/570 i omogućava odličnu kontrolu Color Managementa, rada mašine i upravljanja procesom štampe.

Xerox Color 560/570 iako je prva u nizu profesionalnih grafičkih sistema za digitalnu štampu ima brzinu štampe od 60/70 kolornih otisaka u minuti i omogućava štampanje na premaznim i nepremaznim papirima maksimalnog formata 330 x 488 mm i rasponom težina medija od 64 g/m2 do 300 g/m2. Automatska obostrana štampa na maksimalnom formatu (4/4) i raznovrstnost medija koji se mogu koristiti, daje mogućnost da se svaki grafički prozvod može napraviti, od jednostavnih, vizit karti, flajera, kataloga, plakata, knjiga, do vrlo kompleksnih i zahtevnih grafičkih proizvoda.

Pouzdanost u eksploataciji ove mašine, obezbedjuje njena optimalna konstrukcija i najsavremenije tehnološke inovacije implementirane u ovu, naizgled malu ali mašinu velikih mogućnosti. Ono što Xerox Color 560/570 može da pruži i najzahtevnijim klijentima u grafičkoj industriji je svrstava u vodeću mašinu ove klase na tržištu koja može da bude ponos svakog ozbiljnog štampara.

Ekonomičnost  je veoma bitan aspekt grafičkog poslovanja, i Xerox C560/570 se uklapa u taj zahtev po više osnova. Pre svega ima veoma konkurentnu, zagarantovnanu i povoljnu cenu otiska maksimalnog formata kroz Xerox FSMA ugovorno održavanje a i nivo investicije je vrlo pristupačan i daje mogućnost brzog i sigurnog povraćaja u realnom vremenu i okruženju.

Pravu podršku i dugoročnog  patnera u razvoju digitalne štampe i Vaše sigurno poslovanje, imate u preduzeću Alfa Digital d.o.o Beograd, Premier Partner Xerox-a za Srbiju i Crnu Goru, koja može da Vam ponudi kompletan Xerox-ov asortiman i konsultacije u odabiru i inplementaciji Xerox sistema za digitalnu štampu, kao i servisnu podršku i održavanje. Prilagođavanje sistema za digitalnu štampu Vašim zahtevima i aplikacijama, kao i kontinualno održavanje maksimalnog kvaliteta, učiniće Vaš grafički posao naprednim i profitabilnim.

Xerox Color 560/570 Digital Press, sigurno Vam može otvoriti vrata u svet digitalne štampe na profesionalnom nivou i stvoriti mnoge nove šanse i mogućnosti na tržištu grafičke usluge i štampe.

Xerox Connect Key Xerox Connect Key

05.02.2014

Xerox je razvio novi programski sistem ConnectKey koji uključuje brojna rešenja za sigurniju upotrebu te jednostavno obavljanje zadataka unutar Cloud-a.
 
S programskim sistemom ConnectKey-em od sada će biti opremljeni svi Xerox-ovi multifunkcijski uređaji. Jedno od zanimljivijih rešenja spomenutog programa je takođe i funkcija koja administratorima omogućava da u Cloud mrežu registruju i druge uređaje, kao što su tabletni računari ili pametni mobilni telefoni, što garantuje jednostavniji protok radnih operacija, kao i veću sigurnost.
 
Zahvaljujući rešenju App Studio korisnici će moći sami stvarati aplikacije koje će onda moći prilagoditi sopstvenim potrebama. Jedna od odlika sistema je takođe i ta da korisniku omogućava spremanje, štampu na daljinu te deljenje i pretvaranje dokumenata u druge formate, pomoću programa kao što suSharePoint Online, Google Drive, DropBox, Evernote, PaperPort Anywhere i Xerox Mobile Print.

Više o tome možete pročitati ovde.

MIT Tech Review 2013. MIT Tech Review 2013.

18.12.2013

Urednici priznatog američkog časopisa MIT Tech Review uvrstili su Xerox na popis 50 kompanija koje su svojim inovacijama i tehnologijama značajno promenile način života i obavljanja zadataka na poslovnom nivou, kao i na privatnom potrošačkom nivou. MIT-ov popis 50 kompanija za 2013. godinu značajno se razlikuje od drugih sličnih popisa budući da ne uključuje tabelu. Osim toga, MIT prilikom sastavljanja popisa ne procenjuje na temelju izdataka za istraživanje i razvoj, broja patenata i novih proizvoda već uzima u obzir način na koji velike inovatorske kompaniju komercijalizuju svoje proizvode i usluge.

Više o tome možete pročitati ovde.

Xerox i EFI Workshop Xerox i EFI Workshop

10.09.2013

Pozivamo Vas da prisustvujete našoj edukativnoj radionici iz oblasti digitalne štampe, na kojem ćemo pored prezentacije mogućnosti i kvaliteta štampe premijerno na najmodernijem uređaju srednje klase Xerox Color C75 sa EFI EX serverom, posebnu pažnju pokloniti upravo oblasti rada sa serverima za štampu, u čemu će nam pomoći uvaženi gost iz EFI korporacije.

Radionica će se održati 24. septembra, u našem demo centru, u ulici Baja Pivljanina 53a, u terminu od 11-15h.

Usled ograničenog broja mesta, molimo Vas da na vreme potvrdite Vaš dolazak email-om (office@xpro.rs), ili telefonom (011/36-30-200) u odgovarajućem terminu.